Industrikonsult Ylva Eriksson
Pålitliga projekt, drivna av en eldsjäl
Absolicon AB
Unitech Pharma AB
Projektvärlden
Strömberg AB
Metso Paper AB

Projektstöd är alla typer av arbeten i anslutning till projekt, från handfast projektadministration som avlastning åt en överbelagd projektledare, till mer kvalificerade tjänster som att fungera som mentor åt en nybliven projelktledare, eller genomföra en projektrevision på ett projekt som hotar att haverera.

Projektrevision

När ett projekt havererar blir det alltid dyrt. Antingen man anser det som förlorat och de investerade timmarna och pengarna som bortkastade eller man försöker rädda projektet upp på banan igen, så kostar det onödiga pengar.

Att göra en projektrevision är att stanna upp i ett projekt där man vet, eller misstänker, att man har hamnat fel, och göra en översyn i tid. På detta sätt kan man rädda eller lägga ner projekt innan de slukat för mycket pengar och motivation.

Projektmentor

Att prova sina vingar som projektledare kan vara en stimulerande uppgift som man gärna vill anförtro åt någon av de egna anställda. Ofta dyker dock chansen upp i ett läge då ingen tid finns till att gå speciella utbildningar, eller också har man gått en utbildning men möter helt nya typer av problem i sitt eget projekt.

Då kan en projektmentor vara bra att ha. Någon som kan tipsa om sätt att hantera vanliga problem och lotsa dig runt fallgroparna.

Projektadministratör

Små projekt genererar vanligen inte mer administration än att projektledaren själv kan klara av den. Men i större projekt, eller om projektledaren inte har möjlighet att lägga hela sin arbetstid på projektet, kan det vara bra att använda en projektadministratör, kanske på deltid. Protokollskrivning, ritnings- och dokumentationshantering samt uppdateringar av tidplaner är vanliga arbetsuppgifter.


All Rights Reserved...
Startsida
Om företaget
Teknik
Projektledning
Projektstöd
Kontakt